Filozofska fakulteta

Mednarodni študentski narek – tudi za tiste, ki niso študenti

21. aprila 2015 vas Nizozemski lektorat Univerze v Ljubljani in Veleposlaništvo Kraljevine Nizozemske v Ljubljani vabita, da se udeležite mednarodnega študentskega nareka iz nizozemščine. V prvi vrsti je namenjen študentom nizozemščine na eni od šestnajstih univerz v desetih državah Srednje Evrope. Če niste študent(ka), pa bi vseeno radi testirali svoje znanje nizozemščine, potem je to za vas prava priložnost! Le da se ne potegujete za glavno nagrado, temveč sodelujete iz čistega veselja.
Dobrodošli so vsi: poleg sedanjih in nekdanjih študentov nizozemščine tudi diplomati, profesorji, domači govorci nizozemščine, Slovenci, ki govorijo nizozemsko itd. Študentje se potegujejo za glavno nagrado: najnovejšo izdajo Velikega slovarja nizozemskega jezika Van Dale. Poleg tega bomo razglasili tudi zmagovalca iz celotne regije, ki bo za nagrado prejel večdnevno potovanje po Nizozemski in bo lahko sodeloval pri Velikem nacionalnem nareku iz nizozemščine, ki se bo odvijal decembra 2015 v Haagu.
Seveda imamo pripravljeno tudi simbolično nagrado za najboljšega med ostalimi udeleženci.
Če želite pisati narek, se prijavite pri dr. Aniti Srebnik (anita.srebnik@guest.arnes.si).

Kraj: Veleposlaništvo Kraljevine Nizozemske v Ljubljani, Palača Kapitelj, Poljanski nasip 6, 1000 Ljubljana
Datum in ura: torek, 21. april ob 11.30 (priporočamo, da pridete vsaj 5 minut pred začetkom).

Več informacij o nareku, v katerih krajih se bo odvijal, o zgodovini itd. lahko preberete na spletni strani: www.internationaalstudentendictee.nl